Zlatna devojka Holivuda, Džesika Alba, spada među najseksepilnije žene sveta, a iako joj je tek 38 godina, uspešna je poslovna žena, glumica i mama, uvek obučena za primer.

Džesika Alba nalazi se na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanki koje su same zaradile svoje poslovno carstvo. Dzesika je to postigla zahvaljujući uspešnoj glumačkoj karijeri ali i sopstvenim uspesima brenda „Honest Company“. Kompanija se bavi prodajom proizvoda za bebe i mame kao i kozmetike sa najmanjim procentom štetnih sastojaka.

Iako je najpoznatija kao seks simbol, Džesika Alba (Jessica Alba) je žena koja ne akcentuje svoj seksepil odećom, već stavom. Njena izjava da uz dovoljno samopouzdanja možete izgledati dobro u bilo čemu, lako je primenljiva kada su u pitanju njene neformalne, dnevne kombinacije. Za veče se, pak, pretvara u vamp ženu, koja obara s nogu glamurom, uvek obučena tako da odgovori zahtevu događaja na kom je.

Za Albu je evidentno da uživa u modi, revijama i trendovima. Ali, ona nije žrtva istih, već bira šta joj stoji, ali i priliči, kao majci dve devojčice. Reklo bi se da je njen stil poprlično jednostavan, ali detalji poput naočari u jarkim bojama, šešira i ešarpi sa najraznovrsnijim dezenima, daju svakoj kombinaciji lični pečat. Tokom dana je načešće u neobaveznim blejzerima i pantalonama u boji, kao i u jednostavnim, lepršavim haljinama svih dužina. Od obuće nosi sve, mada joj je najudobnije u ravnim sandalama ili platformama.

Večernje toalete i crveni tepisi transformišu Albu od devojke iz komšiluka, do lepotice od milion dolara. Na dodelama nagrada uvek je među najglamuroznijim damama, dok je na manje formalnim događajima krasi uglađenost i doza francuskog šika.

Zvezda filmova Sin City i Honey veliki je poklonik dobrotvornih akcija i borac za zaštitu životne sredine. Ona voli prirodu, te od materijala najviše nosi organski pamuk, a od kozmetičkih i prozvoda za ulepšavanje koristi samo najneophodnije. Alba je pravi primer mladim damama, jer dokazuje da lepota i stil dolaze iznutra, te i da je najvažnije znati šta i u kojoj meri pokazati, a šta sakriti.