Slavna glumica Odri Hepbern rođena je u Belgiji 4. maja 1929. godine kao jedino dete engleskog bankara Džozefa Viktora Entonija Rastona i baronice Ele van Hemstra, pripadnice holandske aristokratije.

Prepoznatljiva po svom prefinjenom stilu, damskom držanju i posebnom šarmu, Odri Hepbern i danas predstavlja oličenje ženstvenosti i elegancije. Posedovаlа je neodoljiv šаrm, dobrotu, veliko srce, а pre svegа retku dаmsku otmenost i prefinjenost kojom se uzdizаlа iznаd holivudske svаkodnevice skаndаlа i senzаcijа. Odri je bila visoka 170 cm, nosila je cipele broj 42, a njeno vitko telo dečačke građe težilo je 50 kg. Svoje mere 80-56-80 cm je zadržala tokom čitavog života, zahvaljujući čeličnoj volji i odlučnoj samokontroli koju je razvila živeći kao dete u siromaštvu u Holandiji pod nacističkoj okupacijom.

Odri je osvojila svet igrajući u kultnom filmu Doručak kod Tifanija. Tada se pojavila u maloj crnoj haljini, čuvenog modnog kreatora Živanšija. Svojom vitkom figurom i strukom od neverovatnih 50 centimetara, Hepbernova je u ovoj klasičnoj haljini, sa belim biserima i krupnim nakitom uspela da nešto jednostavno iznese na efektan način i time stekne status modne ikone stila.

Odri Hepbern je bila stravstveni zaljubljenik u modu i priznala: „Neki ljudi sanjaju o tome da imaju veliki bazen – a ja sanjam o ormarima“. Njena najvažnija odlika bio je diskretan stil. Odrinu smelu kombinaciju vunene mornarske jakne i uskih farmerki prihvatio je i drugi modni stručnjak Džeki Kenedi, dok za veče Hepbern dokazuje da nikako ne možete pogrešiti sa klasičnom malom crnom haljinom bez rukava.

Odrina jednostavnost ogledala se i u odabiru hrane i o tome je rekla sledeće: „Uopšte ne volim otmenu hranu. Mnogo mi je draži sasvim jednostavan obrok koji je izvanredno pripremljen...Savršeno ispečen odrezak, lepa salata, malo malina“.

Kao i hrana, svakodnevna nega Hepbernove bila je jednostavna – ali sa diskretnim daškom luksuza. Ona se umivala samo sapunom i vodom, ali je sapun koji je koristila bio sve samo ne običan – bio je to Sea Mud Soap Ernesta Lasla, koji može da se kupi i danas.

I za kraj, ovako je govorila o stilu i lepoti:

„Zašto se menjati? Svako ima svoj stil. Ako ste ga našli, trebalo bi da se držite istog“.

„Lepota žene nije u odeći koju ona nosi, figuri o kojoj brine, niti u načinu na koji češlja svoju kosu. Lepota žene je u njenim očima, jer su oči vrata njenog srca, mesta gde ljubav počiva. Istinska lepota žene ogleda se u njenoj duši“.